聖誕交叉扑之《殺破狼》

25十二月08

受到Marshmallow小姐之邀請,響應著名Blogger大鐵鎚之號召,AK參與了今年既聖誕交叉扑活動。

以下依一編係Marshmallow既作品…

==========================

聖誕交叉扑之《殺破狼》

零八年既平安夜.

AK抱著今年為自己買既Lego跑車聖誕禮物,步入中童吧,坐係最愛既吧枱,叫咗杯最愛既威士忌.

「Merry, Merry Christmas, Lonely, Lonely Christmas…」

中童吧既唱碟機,幽怨地播出AK既心聲.睇黎今年除咗轉工之外,年頭「飛天貓」幫AK批既「殺破狼」命格,就只係得咁多,足以令AK感懷身世.唉…!以AK「慾豎林峯」既風格,又點會溝唔到女?說時遲,那時快,見到吧枱既角落,坐咗個疑似阿嬌,一個人係到飲悶酒.

「洗唔洗我整杯巨峰提子特飲,攞俾嗰位小姐?」Mandy不愧為中童吧既老臣子,識咗AK咁多年,又點會唔知AK既目光,發射咗去邊?阿嬌見到Mandy杯超巨峰特飲,感激得熱淚盈眶…見佢咁我見酋憐,AK坐埋佢身邊,問阿嬌, 「做咩一個人咁寂寞?妳咁靚女,冇理由冇仔陪架? 」阿嬌咬著下唇,幽幽地訴說,佢男友Edison,去咗美國.公趕喎.

睇黎呢個Edison,真係渣滓中既渣滓,而呢個阿嬌,又真係好傻好天真…普天同慶既日子,公趕咁既大話,佢都會信?AK呢世人,最憎見到女仔俾人呃,為咗離補阿嬌心靈上既遺憾,AK教阿嬌玩大話骰,同佢猜咗十幾廿盆.阿嬌說話唔多,但似乎都幾劈得…見佢既櫻桃小嘴開始笑意盈盈,AK當堂安樂晒.酒過十巡,阿嬌醉得紅粉菲菲,AK雖然都係飲得之人,但已經處係欲斷還亂既斷片高潮之中.就在此時…

「十,九,八,七,六…」倒數既一刻,酒池肉林內氣氛高漲.一個個頭頂著紅帽子既紅紛佳人同AK舉杯互吻,AK既眼角,亦見到阿嬌同幾個猛男擁抱著…睇黎,佢暫時已經忘記咗佢個男友Edison…過咗一陣,當AK以為阿嬌已經投進猛男既懷抱之際,佢行番過黎,錫咗AK一啖,同AK講,今晚,佢真係玩得好開心呀!阿嬌嗰一啖,令AK暈得一陣陣…

根住之後,AK其實都唔係好記得發生咗咩事,同埋嗰晚AK係點樣行出中童吧…呢一切,已經斷咗片…只係隠約記得,阿嬌突然之間,發現咗AK兩腿之間夾著既玩具 – 即係架Lego跑車 –好溫柔咁同AK講,「不如,今晚一齊砌呀?」

第二朝,AK獨自一個人訓係維記張床上面.當AK以為一切只是南柯一夢之際,發現完封不動既Lego跑車組合上,放著一張不可告人既合照.合照上,寫了

「AK,

Merry Christmas.

阿嬌 xxx」

==========================

在此,AK都同所有登臨小站既朋友講句:「聖誕快樂!!」

廣告


6 Responses to “聖誕交叉扑之《殺破狼》”

  1. 我…扑!

    聖誕袂樂!

  2. 聖誕快樂!新年進步!

    公趕呀、根住之後呀、….你D別字真係別得十分語帶相關呀下…

    你小心艷照外洩啊!!! XDDDDD

  3. 聖誕袂樂!!

  4. 左右開弓,果然與眾不同!

  5. Marshmallow,
    多謝邀請在下參與今年交叉扑!

    智嘉兄,
    在下未有改動原稿…保留原質…

    雲兄,
    新年快樂!

    C.M.兄,
    亂咁扑有神秘感,互扑就可以玩度身訂造…

  6. 6 野蠻郡主

    嘩…..令人有好多暇想呀!

    依篇文…岩晒ak啦!

    飲咁多酒,都係個句"小心身體"..好彩今年冇人激你!^^


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s


%d 位部落客按了讚: