戲:大風起兮

30十一月08

就係依個冬季季候風剛剛開始刮起,城市既氣溫開始逐步下降,空氣中既濕度急速蒸發…

就係天開始微光既晨早,正當被窩仍然仲係暖和既時候…

AK決定掙脫「周小姐」(周公個女)甜密既擁抱,換上左久未穿上既跑鞋,迎住季候風既吹拂,開始為兩個月之後既一個約定做準備…

基於依一副經過多年既風吹雨打,歷盡風霜既傷疲之軀都有一段頗長既日子無點做過激烈既運動,所以,初初開始,唔敢定一條太長既路線,時間亦都自然有限…

開跑之後,差不多唔夠五分鐘,就開始知道唔係好對勁啦…無論係跑姿,步韻,呼吸,全部都無一樣野係似樣咁去function,情況就好似touch入面,達也係和也去逝之後,剛剛加入明青棒球時既情況一樣…

堅持多一陣之後開始有d脫力既感覺,結果,原定既路線中途作出改動…再之後就係跑跑…停停…行行,再跑跑…停停…行行…hmmm…情況真叫人擔心…(不過之後跑多左一d日子,似乎情況有改善…)

跑呀…跑…跑呀…跑…終於…完成…暫時既結論係…唔記得邊集,總之出自「精裝追女仔」…

You are a man. You are a “quite" man!!!

真係…唔掂既情度俾想像中嚴重…

Anyway…為左一個諾言…AK會盡量係依兩個月入面,重新pick up番既…希望…

廣告


10 Responses to “戲:大風起兮”

  1. 俠醫劑藥果然靈。
    跑步,最難係穿起跑鞋出門個野……

  2. 第一輪遮,再練落去quite man 變good man架啦.

  3. 3 Chika

    跑下跑下就tune得順架喇。

    keep running. 二月過後能夠維持更好 (喂D gear投資左出去,就梗係要maximize utility 喇…)。

  4. 有冇覺得, 有dd奶左既感覺…

    I am a quite man…

    小9今早發覺, 跑左4k之後, 時間同雙腳, 都比到我一d surprise…

    Anyway, Run Forrest Run~!

  5. 水姐,
    劑藥都唔係剩係佢一個攪架…如果唔係,邊得黎咁大劑丫…

    肥龍兄,
    希望承你貴言…不過,暫時,都仲係quite quite地…

    智嘉兄,
    從經濟學角度來講,maximize utility係正確既…

    On Dog兄,
    好明顯,奶哂…講真,AK定左兩個日子同一個距離,如果係果兩個日子,唔能夠「合理」地完成果個距離,AK真係會consider drop out架,起碼,唔可以俾人抬上救護車…

    不過,暫時都係,keep running…

  6. Team, don’t drop out! No need to fall back.

    真的, 10K, 行下度下, 兩個鐘, 其實一定可以完成的.

  7. 努力呀!希望下年回來見到fit嘅你。

  8. 8 samsara

    十公里係人人都得既….我阿媽前年跑十公里,時間係….1hr45min。

    我仲記得當年我第一次跑完十公里之後,第日在巴士上左去上層之後,差d落唔到車…嘿嘿。

  9. On Dog兄,
    總之…唔可以太樣衰啦…

    神姐,
    下年要會來嗎?好啊好啊,大伙兒又去飲茶啦!

    Samsara姐姐,
    上次都中左你圈套啦…依家仲黎…嗚嗚…

  10. 如無咩特別事發生,下年3月應該會回來一趟。希望到時你fit之餘,我唔係一個肥神:p


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s


%d 位部落客按了讚: